Passief bouwen met houtskeletbouw

  • Bouwen op maat
  • Duurzaam Bouwen
  • Energiezuinig
  • U de kavel, wij de woning
  • Sinds 1977

Over een paar maanden zullen wij starten met de realisatie van deze aardbevingsbestendige passief woning. Het ontwerp is van Archiview uit Groningen.

Passief bouwen middels houtskeletbouw is een innovatieve, maar ook duurzame bouwmethode die steeds populairder wordt. Bij passief bouwen draait alles om de energie-efficiëntie en het minimaliseren van het energieverbruik in uw woning. Eén van de belangrijkste voordelen van passief bouwen met houtskeletbouw is de uitstekende isolatie. Hout heeft van nature isolerende eigenschappen en kan daardoor kou en warmte heel goed reguleren. In combinatie met hoogwaardige (biobased) isolatiematerialen zorgt dit voor een lage energiebehoefte in uw woning. Dit betekent dat onze passief woningen bijzonder energiezuinig zijn en weinig verwarming of koeling nodig hebben.

Een ander voordeel van passief bouwen met onze houtskeletbouw is de luchtdichtheid van de constructie. Door speciale afdichtingstechnieken en de juiste materialen hiervoor wordt warmteverlies tot een minimum beperkt. Ook zorgt passief bouwen voor een gezond binnenklimaat, wat bijdraagt aan een comfortabele leefomgeving en een goede luchtkwaliteit.

En last but not least is passief bouwen met houtskeletbouw milieuvriendelijk. Het gebruik van hout als bouwmateriaal is duurzaam omdat het een hernieuwbare en CO2-neutrale grondstof is. Bovendien kunnen houten constructies worden gedemonteerd en hergebruikt, waardoor afval wordt voorkomen.

Kortom, passief bouwen met houtskeletbouw biedt vele voordelen op het gebied van energie-efficiëntie, isolatie, gezondheid, flexibiliteit en duurzaamheid